Waarom een coach?

Waarom een coach belangrijk is.

 1. Heb je een klankbord?
  Met wie bepreek jij je diepst angsten, je onzekerheden. Wat zou je nog willen in jouw leven? Blijf je zitten waar je zit, of kies je voor zelfreflectie en ga je op onderzoek uit. Heb jij het lef om? Maar weet dat niet iedereen je hierin kan volgen. De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf.
 2. Stel jij jezelf wel eens kritische vragen?
  Als jij een idee hebt en je vertelt dit aan iemand uit je omgeving, proberen ze je vaak te overtuigen door te blijven doen wat je altijd hebt gedaan. Een verandering brengt ook onzekerheden (angst) met zich mee. Maar een coach die kritische vragen stelt,  zet je wel verder aan het denken voor een dieper perspectief.
 3. Het leven vraagt om te leven. Never be a prisoner of your past, it was just a lesson, not a life sentice.
 4. Als je waagt groeit je moed, als je twijfelt groeit je angst.
 5. Beter oneens dan alleen meegaand
  Als je kritisch na wilt denken over de toekomst heb je niets aan een coach die het altijd met je eens is. Je wordt niet geprikkeld om een andere kijk te krijgen op jouw visie, jouw leven.
 6. Ik ben een analytische denker
  Een goede sparringpartner is een analytische denker. Ik kan in korte tijd je verhaal analyseren en weet de juiste vragen te stellen. Door de juiste vraagstelling filtert ik het pijnpunt uit je argumenten. Dat is precies de kern van ons gezamenlijke coaching.
 7. Ik heb een brede kennis
  Vraag een specialist naar zijn mening en hij vertelt je alles van wat hij weet. Als het op technische vragen aankomt is dat de juiste man/vrouw. Maar als jij wilt weten of je wel op de goede weg bent, of je wilt de doelstelling van je leven anders bepalen, dan wil je toch een breder perspectief?
 8. Ik ben een snelle denker
  Net als analytisch denken is snel denken ook belangrijk. Hoewel het lijkt te overlappen is er een verschil. Naast analytisch een gesprek filteren op kernzaken, moet ik als een coach snel op zinvolle inzichten komen.
 9. Toekomstgericht
  Het verleden is geweest. We kunnen leren van de fouten die er gemaakt zijn. Maar mensen uit je omgeving hebben, net als jijzelf, nog een been in het verleden staan. Je hebt het namelijk samen meegemaakt. Ik kom van buitenaf en analyseert de huidige situatie en draai deze om naar de gewenste situatie. Deze toekomstgerichtheid is wat jou verder brengt.
 10. Periodiek afspreken met je coach.
  Herhaling is de kracht van de reclame. Dit geldt zeker voor een coach. Als je weet waar je heen wilt, en hoe je dat gaat doen, dan ben je er nog niet. In veel gevallen komt het verleden weer om de hoek kijken. Het is raadzaam om regelmatig af te spreken met je toekomstgerichte coach. Ik kan de vinger aan de pols houden en voorkomen dat je in oude patronen terugvalt.

LEEF JE MOOISTE LEVEN!